У столичному регіоні немає проблем з продажами моторного палива і тим більше закриттям АЗС. Про це директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев заявив в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами експерта, «йде цілеспрямована дезінформація. Не відомо про жоден прецедент закриття заправки або перенаправлення бензовозу з Києва кудись ще. Так, учора деякі бензовози були затримані на в'їзді в столицю, але після з'ясування того, куди прямує паливо, всі пропустили».

Аналітик упевнений, що паніка створюється істеричними заявами деяких кіл та їхніх дружніх ЗМІ, які зацікавлені у створенні такої атмосфери. «Крім того, на паніку впливають заворушення, які відбуваються. Якщо заворушення заспокояться і не перекинуться на все місто, тоді ні про які дефіцити або закриття заправок мова тим більше не йде», - каже він.

І підтверджує, що товарних запасів у трейдерів досить.

«У спальному районі Києва, якщо там немає жвавих трас, запасів на заправках, як правило, вистачає на тиждень. Якщо ж мова про центральні АЗС, то тут запаси є на добу-три. І, наскільки мені відомо, зараз ніде немає кількісних обмежень продажу, водії можуть спокійно купити повний бак», - акцентує фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501