На сьогодні немає об'єктивних причин для дефіциту основних видів продовольства. Про це повідомив директор департаменту розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку Олег Пендзин.

«Згідно з балансами попиту і пропозиції за основними видами продовольчих ресурсів на внутрішньому ринку України є достатні запаси: зерна та продуктів його переробки (круп, борошна, цукру, олії соняшникової, яких вистачить не тільки на найближчі місяці, але й до надходження продукції, виробленої з урожаю 2014 року», - підкреслив він.

За словами представника міністерства, аналогічна ситуація характерна і для ринків продукції тваринництва - м'ясопродуктів, молокопродуктів, яєць. Наявні запаси та обсяги виробництва дозволять повністю задовольнити попит населення.

«Важливим є те, що запаси продовольства (пшениці, жита, гречки, цукру) є також і в державних резервах, та у разі необхідності, можуть бути в найстисліші терміни реалізовані на внутрішньому ринку за фіксованими цінами», - підкреслив Пендзин.

Також він зазначив, що наразі торговельними мережами вжито оперативних заходів щодо налагодження роботи з постачальниками продовольчих товарів, які готові безперебійно забезпечувати доставку необхідної кількості продукції на підприємства торгівлі населених пунктів України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

534