Купівля інвестиційним фондом Franklin Templeton цінних паперів України свідчить про їхню інвестиційну привабливість. Про це сказав в ефірі телеканалу БТБ економічний експерт Олександр Охріменко.

«Та обставина, що українські облігації купуються, показує, що на них можна заробити і на них хочуть заробляти. Взагалі це такий індикатор: якщо купують, значить вигідно, якщо не довіряють і не хочуть, то активно продають», - сказав він.

Також Охріменко нагадав, що Україна жодного разу за всю свою історію не опинилася в ситуації, коли не змогла платити за своїми зобов'язаннями.

«Колись, у 1998 році, Росія дійсно не погасила свої державні цінні папери, такий випадок був. Україна ж один раз за всю свою історію, у тому ж 1998 році, тільки затримала платіж за своїми облігаціями. Після цього, незважаючи на всі події, які мали місце - 2004 і 2008, і коли в 2013 році постійно говорили про те, що буде дефолт - Україна своєчасно погашала свої зовнішні зобов'язання і виплачувала відповідно усі відсотки», - зазначив Охріменко.

Сьогодні, як підкреслив економіст, також всі свої борги Україна платить вчасно.

«Коли наприкінці січня - на початку лютого Україні треба було виплачувати Міжнародному валютному фонду 1 млрд доларів США, були розмови, дискусії, але Україна все погасила в повному обсязі. Це свідчить, що ми маємо можливість розраховуватися за всіма своїми боргами», - додав Охріменко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461