Відділення головних управлінь Міністерства доходів і зборів та його центральний апарат, митниці, а також податкові інспекції на всій території України працюють в тому режимі, який дозволяє забезпечити поточна політична ситуація. Про це під час телемарафону «Відкрита студія» на телеканалі «Бізнес» заявив в. о. міністра доходів і зборів Олександр Клименко.

«Ми робимо все, щоб Міністерство доходів і зборів виконувало свої обов'язки щодо адміністрування податків, надання сервісних функцій платникам податків», - зазначив він. Клименко також повідомив, що на сьогодні платежі до місцевих та державного бюджетів надходять ритмічно, а їх динаміка є такою ж, як і в грудні 2013 та в січні 2014 року.

Клименко запевнив, що, незважаючи на складну ситуацію в Києві, Міністерство сьогодні продовжує здійснювати якісне адміністрування податків і надання сервісних функцій.

«Центри обслуговування платників податків працюють у штатному режимі навіть у Києві. За вчорашній день до нас прийшло майже 9 тисяч платників, щоб отримати інформацію, довідки і т.д. Ми намагаємося, щоб усе було безпечно, комфортно і зручно», - розповів він. В.о. глави Міністерства також підкреслив, що уряд сьогодні робить все для того, щоб економічна ситуація була максимально стабільною, з урахуванням політичної ситуації, що склалася.

«Тому що формування наповнення місцевих бюджетів та виконання державою соціальних обов'язків перед учителями, лікарями, студентами і сьогодні не повинні припинятися. І уряд сьогодні робить все для того, щоб утримати вплив політичної кризи на економіку країни», - підкреслив Клименко.

Коментуючи ж нинішню ситуацію та її вплив на надходження податкових платежів і зборів до бюджету, виконувач обов'язків міністра доходів і зборів припустив, що реакцію бізнесу можна буде побачити тільки через 2-3 місяці.

«Сьогодні немає поки що якихось тривожних тенденцій. Але я ще раз наголошую - ми повинні стежити, як бізнес відреагує на політичну та економічну ситуацію сьогодні. І це основний ризик для України», - додав він. Крім того, під час телемарафону Клименко спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що він залишив Україну: «Що стосується особисто мене, це дійсно чутки і наша з вами розмова є найкращим підтвердженням».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

517