Якомога швидше припинити протистояння і відновити стабільність у країні закликає заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Вадим Коломієць в прямому ефірі телеканалу «Україна».

За його словами, загострення політичної ситуації може призвести до поглиблення економічної напруженості в країні.

«Всі сторони конфлікту мають усвідомити свою відповідальність і швидше припинити протистояння й відновити стабільність», - сказав він.

Коломієць глибоко переконаний: поки економіка України ще не перетнула «точку неповернення», але емоції, що вирують в суспільстві, можуть призвести до негативних наслідків, в тому числі й у відносинах з партнерами нашої держави.

«Така емоційна складова, звичайно, не може сприяти впевненості активних суб'єктів економічної діяльності в Україні. Якщо вона й далі буде залишатися, це може призвести до можливої стагнації економіки, яка,у свою чергу, може викликати певну рецесію і стати причиною того, що значна кількість українців може втратити робочі місця. Такого варіанту розвитку подій очікують наші співгромадяни?», - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, валовий внутрішній продукт України у 2013 році становив 0%. За четвертий квартал 2013 року ВВП зріс (порівняно з четвертим кварталом 2012 року) на 3,7%, що дозволило перекрити його падіння в перших трьох кварталах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338