Всередині «Майдану» багато або зовсім некерованих, або слабокерованих угруповань, які готові йти до кінця. І цей кінець для них - сама війна. Такої точки зору дотримується директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Війна, як мені здається - і є той самий кінець. Що таке для радикалів переможний кінець - голова Януковича? Ну, припустимо, піде Янукович у відставку. Що далі? А далі, напевно, вони будуть воювати за очищення країни від усіх нелояльних до їхньої ідеології. Як вони кажуть, - «валіза, вокзал, Росія». І це в кращому випадку. Люди налаштовані дуже радикально, цих людей не задовольнить жодна угода», - стверджує Політолог.

Політолог вважає, що в разі такого розвитку подій, війна стане проблемою лідерів опозиції та їхніх західних опікунів.

«Вони повинні будуть якось цю проблему вирішувати разом, тому що раз влада не має можливості використовувати силу, а радикали використовують силу на власний розсуд, то тільки опозиція повинна з ними розбиратися», - каже експерт.

Михайло Погребинський навів ще дві версії щодо причин зацікавленості «Майдану» в подальшому протистоянні.

«Послухайте, що каже Яценюк. Він збирається підписати угоду в Адміністрації Президента. І він каже, - як буде угода, я піду на «Майдан», щоб «Майдан» схвалив цю угоду. Це як розуміти? Виходить, що вони спочатку парафують угоду, потім обговорюватимуть з «Майданом». Але такий стан може затягнутися до виборів. І «Майдан» буде використовуватися як тиск на ці вибори. Але це тільки моє припущення. Реально, ситуація стане більш зрозумілішою до кінця дня», - каже Погребинський.

Згідно з другою версією - в кровопролитті зацікавлена найбільш наближена до Тимошенко група з «Батьківщини».

«Версія гласить про те, що в таборі офіційної парламентської опозиції, в лавах «Батьківщини», є люди, які орієнтуються на повний розгром Партії регіонів, причому без всяких компромісів. Після розгрому вони мають намір звільнити Тимошенко. І тоді вони опиняться нагорі в партії. І якщо війна до кінця - тоді вони з Тимошенко разом підуть на вибори й отримають управління ресурсами країни», - свідчить директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

364