Ніяких перебоїв з постачанням продуктів харчування в торговельні мережі не буде, а цінова ситуація залишиться стабільною.

Про це в ефірі програми «Відкрита студія» на Першому національному каналі заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. Глава відомства запевнив, що підприємства харчової промисловості працюють без збоїв і продовольчій безпеці країни нічого не загрожує.

«Потужності українських виробників усіх продуктів харчування перевищують попит у рази. Тобто сьогодні хлібозаводи везтимуть стільки хліба, скільки буде брати споживач. На сьогодні торговельними мережами вже збільшено замовлення на постачання хліба на 100 тонн за добу. Найбільша ж пропозиція хліба і хлібобулочних виробів у магазинах, які мають власні міні-пекарні», - пояснив міністр.

Також очільник відомства повідомив, що забезпечення Києва продуктами харчування здійснюється в звичайному режимі. Так, запасів продовольчих товарів у торговельних мережах та на складах підприємств роздрібної торгівлі в столиці вистачає у середньому на 20 днів. Найбільший попит зараз мають крупи, цукор і борошно, які реалізуються на вагу.

Разом із тим, за словами міністра, ажіотаж на окремі продукти харчування, що виник у другій половині дня 20 лютого, призвів до скорочення пропозиції деяких товарів в окремих торговельних мережах. Зокрема, в недостатній кількості були хліб та деякі види круп у магазинах «Сільпо», «АТБ». Дещо краща ситуація в магазинах торговельних марок «АШАН», «Фуршет», «Велика кишеня » і «Billa». У цих магазинах зростання цін на продукти харчування не помічено. Також, магазинами не скасовані акційні пропозиції на харчові продукти. Крім того, стабільна цінова ситуація і достатня пропозиція товарів спостерігається на продовольчих ринках міста.

Микола Присяжнюк також нагадав, що Аграрний фонд здійснює постачання борошна, круп, цукру в роздрібну мережу та борошна на хлібопекарські підприємства відповідно до заявок.

Крім цього, міністр дав низку доручень, щоб не допустити дестабілізації на ринку продовольства.

«Київській міській і Київській обласній державній адміністрації, Державтоінспекції Києва та Київській області потрібно забезпечити безперешкодний рух транспорту, що перевозить харчові продукти. Торговельні мережі мають збільшити кількість замовленої продукції, відповідно до обсягів, які будуть задовольняти попит населення», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284