Українські банки швидко перелаштовуються під нові умови роботи після ажіотажу, спричиненого різким погіршенням політичної ситуації та спекуляціями. Про це в коментарі Forum'y повідомив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Сергій Мамедов.

«Зараз банки швидко перелаштовуються під нові умови і зможуть задовольнити всі запити клієнтів. Ми сподіваємося, що вихід із цієї політичної ситуації буде знайдено найближчим часом. Це заспокоїть людей, зіб'є ажіотаж і повністю стабілізує роботу банківських точок там, де вона зараз неможлива», - вважає Мамедов.

Також виконавчий директор НАБУ підкреслив, що причиною ажіотажу стали спекуляції навколо недієздатності банківської системи.

«Ажіотаж спровокований різким погіршенням політичної ситуації в Києві. Пішли спекуляції, що банки не зможуть обслуговувати клієнтів. Банки виявилися не готові до такого підвищення попиту на готівкову гривню. Частину банкоматів неможливо інкасувати, а частину відділень банки змушені були взагалі закрити через загрозу життю працівників. Крім того, фельд'єгерська служба також не може допомогти банкам з тієї ж причини. Безпека клієнтів і співробітників - понад усе»,- підкреслив банкір.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152