В ескалації збройного конфлікту до повної капітуляції влади зацікавлені олігархи, які розуміли, що у них немає іншого вибору, як ціною людської крові йти по трупах до своєї перемоги. У цьому переконаний директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Було вже не мало, так званих «перемир’їв», які вже не раз порушувалися. «Правий сектор» відкрито і відразу сказав, що вони не визнають ніяких перемир’їв і будуть стріляти, шмаляти, палити, вбивати. І вони це робили. Тобто, «Євромайдан» - «Євромайданом», а у бойовиків свої завдання. В принципі вони свого завдання досягли», - констатує політолог, відповідаючи на запитання - якій третій силі було вигідне подальше кровопролиття.

«Та ви подивіться, як зараз. Теж говорять про перемир'я, про капітуляцію, про що завгодно. Верховна Рада україни приймає постанову про відкликання всіх міліціонерів і силовиків з центру Києва, і тут же привозять кілька автобусів львівських міліціонерів з табельною зброєю, нібито захищати «Майдан». Ну, ось вам і відповідь на всі питання. Ніхто не говорить про перемир'я. Сторона, яка говорила про перемир'я, вимагає повної капітуляції влади. І всі інші розмови від Лукавого», - каже Корнілов.

Експерт не сумнівається в тому, що за радикальними угрупованнями та ескалацією кровопролиття стоять олігархи, які організували і продовжують фінансувати «Майдан».

«Силовий сценарій був вкрай необхідний всім тим олігархам, які стояли на цьому «Майдані» й організовували його та фінансували. Вони вклали чималі кошти і розуміли, що у них зараз вибір один - або повністю програти і втратити все, або битися до останнього будь-якою ціною, ціною крові людської і йти по трупах до своєї перемоги. І чим більше розвивалася ескалація насильства, тим більше всі розуміли, що назад дороги немає. І вони про це прямо говорили з трибуни «Євромайдану». Тому коли вони відчули себе загнаними в кут, ті, хто закликав з «Майдану» до європейського вибору, насправді вже були готові на все - вбивати і своїх, і міліціонерів, і кого завгодно, лише б не зупинятися», - вважає директор Центру євразійських досліджень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237