Під час протистояння у центрі Києва правоохоронці застосували зброю в рамках вимог закону «Про міліцію», щоб дати можливість вийти з-під обстрілу беззбройним міліціонерам. Про це йдеться у зверненні в.о. міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

За його словами, правоохоронці дотримувалися умов перемир'я, але вранці по них почали стріляти із захопленої будівлі консерваторії, а згодом - і з натовпу.

«Враховуючи, що працівники міліції несуть службу з охорони громадського порядку без вогнепальної зброї, було прийнято рішення відвести сили до урядового кварталу. Для того, щоб дати беззбройним міліціонерам можливість вийти з-під обстрілу з найменшими втратами, згодом на місце події прибули озброєні правоохоронці. Вони застосували зброю в рамках вимог Закону України «Про міліції», - зазначив він.

Також він зазначив, що міліція - з народу, і вона завжди була з народом, як би не намагалися політики нас розділяти.

«І коли ЗМІ говорять, що з одного боку загинуло 13 осіб, а з іншого - 67, для мене це звучить дико, адже це у нас загинуло 80 наших громадян. Українців, вводять в оману вмілою пропагандою. Потрібно зрозуміти, що, захищаючи екстремістів, ви воюєте не проти влади чи міліції, ви воюєте проти себе і своєї Батьківщини!», - сказав він.

За словами Захарченка, МВС завжди відкрите до будь-яких переговорів і з політиками, і з громадськими діячами, однак кроків назустріч немає.

Нагадаємо, за даними МОЗ, кількість загиблих унаслідок сутичок у центрі Києва збільшилася до 77 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309