20 лютого Національний банк України провів робочу нараду з керівниками найбільших банків України. Банкіри заявили, що володіють достатньою ліквідністю для виконання своїх зобов'язань перед клієнтами. Про це повідомив телеканалу «Бізнес» заступник голови Національного банку України Олексій Ткаченко.

«Ми запросили найбільші банки, щоб поспілкуватися з ними про проблеми. У жодного з банків на сьогоднішній нараді не було паніки з приводу того, що у них не вистачає ліквідності або вони не можуть обслужити клієнтів, - розповів Ткаченко. - У банків на сьогодні є певний запас ліквідності. Він навіть більший ніж треба. Але ми це навіть вітаємо, тому що коли відбувається подібний попит на готівку, банки повинні бути в змозі розрахуватися за своїми зобов'язаннями».

Єдина проблема, про яку говорять банкіри - скрутне підвезення готівкових коштів у відділення і термінали «деяких частин Києва» і «в деяких регіонах».

Водночас чиновник підкреслив, що банківська система і Національний банк України працюють у штатному режимі. «Національний банк і банківська система працюють у штатному режимі. І завтра, і післязавтра працюватимуть у штатному режимі. Система електронних платежів працювала сьогодні з 8 ранку до 18 вечора, як і належить. І завтра так само працюватиме. Всі необхідні системи: інформаційні, Національного банку, банківської системи працюють у штатному режимі. У посиленому, звичайно, контролі», - сказав Ткаченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220