Основною метою Євромайдану було не дати можливості Україні проводити самостійну політику на міжнародній арені. Про це український політолог Василь Стоякін сказав в ефірі телеканалу БТБ.

«Двічі українська влада намагалася зробити Україну самостійним суб'єктом зовнішньої політики, і обидва рази це закінчувалося Майданом. І я думаю, що тут треба говорити не тільки про те, що сторонні гравці не бажають посилення України, а про те, що ще й народ не сприймає Україну як реально незалежну державу. Тому що за фактом Євромайдан вийшов проти того, щоб Україна проводила самостійну політику», - сказав Стоякін.

«Як виявилося, бути самостійній Україні заважає в тому числі і народ, який сам не розуміє. Звичайно ж, є геополітичні моменти, адже нікому не потрібен ще один гравець, який гратиме на протиріччях між Росією, ЄС і США», - вважає політолог.

Стоякін підкреслив, що світові центри впливу ніяк не зацікавлені в тому, щоб українська влада приймала самостійні рішення в своїй міжнародній політиці.

«Європа вже намучилася зі своєю Польщею, яка проводить досить самостійну політику, звичайно, наскільки це можливо для дотаційного члена ЄС. Ще одна така країна нікому не потрібна. Тому, думаю, тут є певний консенсус у світових центрів сили, що Янукович з його занадто самостійною поведінкою у сфері зовнішньої політики їм дійсно не потрібен. Але і погодитися на якусь самоочевидну маріонетку Брюсселя у вигляді когось з нашої опозиції, у них також навряд чи вийде, тому що тут є протиріччя не тільки з РФ, але і з ЄС та США», - вважає політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

517