Голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка не забороняв спортсменам збірної України одягати траурні пов'язки на Олімпіаді в Сочі, йдеться у заяві НОК.

«Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка позитивно поставився до бажання українських спортсменів виступати з траурними пов'язками через трагічні події в Україні. Однак після додаткових консультацій і уточнень з МОК було роз'яснено, що такі символічні жести з боку спортсменів не відповідатимуть Олімпійській хартії. Обидві сторони погодилися, що необхідно знайти інший спосіб для українських атлетів висловити своє ставлення до подій, що відбуваються в Україні», - йдеться у заяві.

НОК повідомляє, що українські олімпійці вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання в Олімпійському селі, а також висловили свою позицію через спільну заяву та інтерв'ю ЗМІ.

Як раніше повідомляв ForUm, Міжнародний Олімпійський Комітет не дозволив українським спортсменам одягти в Сочі траурні пов'язки на знак вираження скорботи і співчуття з приводу подій в Україні.

Інформація про те, що спортсмени олімпійської збірної України залишили Ігри в Сочі, не відповідає дійсності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

995