Постанова про повернення до Конституції 2004 року 226 голосами народних депутатів буде нелегітимною. Це дасть привід регіональній владі ігнорувати це рішення. Такої думки дотримується директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

У парламенті, де зараз депутати від опозиції намагаються провести голосування щодо внесення змін до Конституції України, реальних 227 живих народних обранців у сесійній залі немає. Швидше за все, голосування відбудеться шляхом кнопкодавства. Для цього присутні в залі опозиціонери збирали картки своїх відсутніх колег. До зали викликано техніка, який має включити систему «Рада».

За словами Погребинського, у будь-якому випадку, навіть якщо голосування відбудеться і на табло висвітиться 226 голосів, дане рішення легітимним не буде.

«Голосування постанови про повернення Конституції 2004 року 226 голосами буде нелегітимним. Я вже не кажу про те, що це безпрецедентно таким способом вирішувати таке питання. Крім цього, очевидно, щоб рішення було прийнято в суспільстві, для цього потрібен компроміс. Потрібно 300 голосів. Такий варіант можливий. Але я не бачу зараз можливості зібрати ці 300 голосів. Якби вони були, це б означало, що є шлях до політичного вирішення конфлікту», - сказав політолог.

Погребинський додав також, що якщо питання буде вирішено 226 голосами, це дасть можливість регіональній владі ігнорувати нелегітимне рішення парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

426