На думку політолога Дмитра Видріна, те, що відбувається в Україні, стало наслідком невмілих дій протиборчих сторін, унаслідок чого в країні розгорнулося збройне протистояння.

«Фактично вже розпочалося збройне протистояння, масова загибель людей.

Ключове слово, через яке пояснюються помилки двох сторін, це «надмірність». З європейської сторони це надмірне бажання отримати український ринок. Спокуса з європейської сторони - це права людини, підвищення зарплат, з російської теж є свої спокуси - знижки на газ і так далі. З боку влади - це надмірна повільність. Вона повинна випереджати подібні події, але зволікала з реформами, тому й потрапила в таку ситуацію. Опозиція зі свого боку проявила надмірну недалекість в картині розвитку майбутнього. Є екстремістська частина суспільства, яка проявляє надмірну агресію», - сказав експерт.

На його думку, західні країни, що мають безпосередній вплив в Україні, повинні застосувати весь інструментарій і погасити конфлікт.

У заходу є маса інструментів, дипломатичних та інших, у тому числі фінансування, а також форми персонального тиску. Ми бачимо, що опозиція також має рахунки на Заході, їхні діти теж вчаться там і яхти у них також є в Монте-Карло. Захід може створювати громадську думку за допомогою ЗМІ, називаючи екстремістів мирними громадянами і не показуючи справжньої картини подій. Я вважаю, що Захід повинен втрутитися саме тому, що в його силі як посилити конфлікт в Україні, так і погасити його», - підкреслив Видрін.

При цьому експерт зазначив, що ситуація вже вийшла з-під контролю всіх внутрішніх гравців, але, при цьому, збройне протистояння не вирішить проблеми, а ще більше посилить її.

«Ми бачимо, як у деяких регіонах Західної України рішенням народної ради скасували дію силових структур. А, як відомо, якщо ніхто не охороняє вулицю, з'являються спокуси цю вулицю грабувати. У США, наприклад, коли під час повені зникає поліція, відразу з'являються вандали. І така ж ситуація може повторитися на Заході України. Тому, такі дії - не вихід. І тим більше, не вихід силове протистояння. Я не пам'ятаю випадків, коли з допомогою зброї створювали демократію, досягали швидкого зростання ВВП або поліпшення життя. Зате я знаю випадки, коли з допомогою зброї цю демократію руйнували», - підкреслив політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356