Виконуючий обов'язки міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк запевнив, що перебоїв із наявністю продуктів харчування у магазинах не буде, а цінова ситуація знаходиться під контролем.

Про це він заявив у прямому ефірі телемарафону «Відкрита студія» на Першому Національному, коментуючи чутки про те, що з прилавків зник хліб і українці стоять у величезних чергах за ним.

«Потужності українських виробників з усіх продуктів харчування перевищують попит у рази. Тобто сьогодні хлібзаводи вестимуть стільки хліба, скільки братиме споживач», - додав він.

Крім того, Присяжнюк зазначив, що Україна також забезпечена запасами палива, у тому числі на АЗС. Це йому стало відомо після розмови з представниками міністерства палива та енергетики.

Водночас він запевнив, що Міністерство аграрної політики і продовольства, незважаючи на повторне захоплення його приміщення, працює і працюватиме. «Є деякі загрози, але сьогодні уряд працює, казначейство працює, пенсії та соціальні дотації виплачуються, в тому числі і всі бюджетні розписи, передбачені міністерством», - додав він.

За словами Присяжнюка, на сьогодні міністерство працює в інших приміщеннях, оскільки будівлю його відомства було захоплено, причому далеко не мирними мітингувальниками.

«Це радикальні угруповання, так звана права сила, права сторона, яка, на жаль, хоч у нас і була охорона, силовим методом захопила приміщення», - констатував він.

Коментуючи роботу самого відомства, міністр зазначив, що на сьогодні МінАПК є стратегічно важливим: «Це продовольча безпека країни!».

Микола Присяжнюк також висловив надію, що після сьогоднішніх зустрічей буде знайдено двостороннє і розумне рішення, яке піде на користь українській державі і народу. «Іншого шляху немає», - додав він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309