У київських офісах великих торгових мереж запевняють про наявність харчових продуктів у достатній кількості й у відсутності перебоїв з їх постачанням.
 
У коментарі кореспондентові Forum'у по телефону лінії довіри в ПРАТ «Фуршет» повідомили, що розмови про відсутність продуктів неправдиві.
 
«Ніякого ажіотажу немає. Були перерви (з підвезенням. - Ред.) хліба у центральні магазини. І то, лише тому, що не могли під'їхати. Решта все підвозиться у нормальному режимі», - зазначили там, додавши, що ціни на продукти не підвищуються.
 

Про наявність товару і відсутність ажіотажу повідомляють і в адміністратора гіпермаркету «Ашан» (Райдужний).

«Абсолютно все є. І хліб є, і молоко, й інші продукти. Ажіотажу ми не бачимо. Все нормально. Поки тихо, спокійно у нас», - сказали у магазині.
 
Подібну заяву роблять і в інших торговельних мережах.
 
«Ажіотажу на продукти харчування не спостерігається, тому ніякі додаткові закупівлі робити в Києві не планується», - повідомили у мережі гіпермаркетів «Фоззі», зазначивши, що ціни підвищувати не будуть.
 
Охоронець центрального офісу «Сільпо» у Києві в розмові з кореспондентом Forum'у також сказав, що перебоїв з постачанням продуктів харчування не спостерігається.
 
«Продукти начебто завозяться. Але, якщо за Києвом не пускають фури - це вже інше питання. А так сьогодні до 14:00 ми працювали, нормально все. Машини як їздили, так і їздять. Я не помітив змін. Завозять і хліб, і молоко, і м'ясо», - сказав співрозмовник.
 
Продавець цієї ж мережі супермаркетів також стверджує, що товар у магазині наразі є в наявності.
 
«Але ви бачите, що коїться в магазині. На касі стоять по 30 осіб. Вони моментально все змітають. Ми не встигаємо наповнювати вітрини. Як буде з товаром завтра, ми не знаємо», - зазначила співробітниця «Сільпо».
 

За словами продавця супермаркету «Фора», на сьогодні вони у звичайному режимі отримують товар. «Поки товару вистачає. Але у людей істерика. У нас такий ажіотаж у магазині був лише, коли чекали кінця світу в 2012 році», - сказала продавець.

Варто зазначити, що в магазині прилавки з хлібобулочними виробами порожні.
 

Наплив покупців є і в супермаркеті «Амстор». «Ми покупцям говоримо, що товару достатньо, але видно, що у людей паніка. Товар надходить у магазин як зазвичай», - розповіла продавець.
За її словами, люди переважно купують крупи, молочні вироби та хліб.

У мережі супермаркетів «Велика Кишеня» відмовилися повідомити про ситуацію на сьогодні, оскільки це є «комерційною інформацією».

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

353