Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Віталій Захарченко підписав наказ про видачу правоохоронцям бойової зброї. Про це йдеться у зверненні Захарченка, опублікованому на сайті МВС.

«У рамках роботи Антитерористичного центру при Службі безпеки України мною підписані відповідні накази - правоохоронцям видали бойову зброю і вона буде застосована у відповідності з Законом України «Про міліцію», - заявив він.

Зокрема, згідно із законом, зброю буде застосовано для захисту громадян від нападу, що загрожує їхньому життю і здоров'ю, а також звільнення заручників; для відбиття нападу на працівника міліції або членів його сім'ї, якщо їхньому життю або здоров'ю загрожує небезпека; для відбиття нападу на об'єкти, що охороняються, конвої, жилі приміщення громадян, приміщення державних і громадських підприємств, установ і організацій, а також звільнення їх у разі захоплення тощо.

«МВС вимагає від екстремістів добровільно здати зброю і повернутися в рамки мирного протесту. А лідерам і представникам опозиції, які здатні тверезо оцінити ситуацію, - відмежуватися від радикалів і не підтримувати їх надалі», - заявив в. о. міністра.

Він підкреслив, що міліція - це озброєний орган виконавчої влади, і закон дозволяє застосувати силу, спецзасоби та зброю.

«І не знайдеться жодної демократичної країни, де поліцейська структура проявила б таку витримку і толерантність», - вважає Захарченко.

«Завдання МВС України - підтримувати законність, і міліція здатна відновити порядок і спокій у державі», - запевнив він.

Нагадаємо, починаючи з 18 лютого, за медичною допомогою звернулися понад 500 правоохоронців. У 110 з них медики діагностували вогнепальні поранення.

63 працівників органів внутрішніх справ перебувають у важкому стані.

19 лютого спостерігалося відносне перемир'я. Ввечері влада й опозиція домовилися про перемир'я в країні.

Однак сьогодні, 20 лютого, протистояння знову загострилося.

Мітингувальники знову зайняли Жовтневий палац, Європейську площу і вул. Грушевського.

Станом на 12:00 20 лютого кількість загиблих унаслідок сутичок у центрі Києва становила 35 осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

675