Автозаправні мережі України забезпечені пальним у достатній мірі. Як повідомили кореспондентові Forum'у у компаніях-операторах АЗС, чутки про перебої поставок пального і про закриття пунктів продажу не відповідають реальності. Ці чутки призвели до появи черг на АЗС, але оператори докладають максимум зусиль для нормалізації обстановки, повідомили нам у компаніях ОККО, WOG, «Лукойл».

Наші співрозмовники підтвердили, що затримки з імпортом нафтопродуктів в Україну, які виникли минулого тижня, практично усунуті, і ПММ надходить в країну. У всіх провідних мережах (крім вищеназваних, це також Shell, SOCAR, «КЛО», «Укрнафта») запевнили, що політична обстановка також не впливає на динаміку постачання АЗС, яке йде в штатному режимі. Заправки можуть закриватися на технічну перерву на 20-30 хв, але не більше.

У SOCAR акцентували, що запасів пального вистачить на 2-3 дні, у «Лукойлі» - на 4-5 днів. Оператори уточнюють, що правила відпустки не змінилися, як і раніше можна заправити баки і залізні каністри, і закликають покупців не створювати паніку. В іншому випадку бензовози не встигатимуть підвозити ПММ на окремі станції, і там дійсно може закінчитися пальне. У такому разі всі без винятку постачальники обіцяють вчасно сповістити споживачів.

І все таки, за даними компаній, навіть у разі відставання від ажіотажного попиту запасів на нафтобазах Києва вистачить на тиждень активного споживання.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529