При спробі захоплення Полтавської облдержадміністрації п'ятеро співробітників міліції отримали травми різного ступеня тяжкості, повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю облуправління МВС.

«Близько 19:00 19 лютого група радикально налаштованих молодих людей, озброєних заточеними граблями, сокирами, металевими кийками, битами, заточеними лопатами, камінням тощо, почала активні дії щодо штурму приміщення Полтавської ОДА. Правопорушники почали кидати каміння у вікна, двері, а також наносити тілесні ушкодження співробітникам міліції, які там несли службу», - йдеться у повідомленні.

У результаті розбито частину вікон у приміщенні і скло вхідних дверей.

Крім того, нападники почали завдавати міліціонерам удари наявним у них озброєнням і кидати вибухові пакети, начинені дрібними осколками каміння.

«Співробітники міліції були змушені захищатися і застосувати засоби необхідної оборони. Провокаторів вдалося відтіснити, спроба штурму припинилася», - повідомили в облуправлінні.

Незабаром на переговори з керівництвом УМВС прибула делегація організаторів мітингу. У ході спілкування сторони домовилися, що застосування сили неприпустимо.

За фактом замаху на захоплення державного приміщення відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 341 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту до шести місяців або обмеження волі на строк до 3-х років або позбавлення волі на той самий строк.

У міліції наголосили, що серед мітингувальників є чимало немісцевих громадян.

Нагадаємо, у середу, 19 лютого, з 19:30 мітингувальники почали закидати будівлю Полтавської обладміністрації петардами та «коктейлями Молотова».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437