Чутки про «масовий перехід» працівників правоохоронних органів на бік радикально налаштованих учасників масових заворушень поширюються з метою ввести в оману українське і світове співтовариство. Про це заявив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Ясна річ, що подібні заяви та чутки про перехід співробітників правоохоронних органів на бік радикалів поширюються з метою залякування, дезорієнтації, з метою демобілізації та внесення смути в ряди правоохоронних структур. Ясна річ, що це - знаряддя пропагандистської війни», - каже Корнілов.

Крім того, експерт констатував, що зараз поширюється і море погроз на адресу силовиків та їхніх сімей, однак вірити цим провокаціям не варто.

«Звичайно, більшість подібних чуток, заяв, які лунають з Майдану Незалежності, а там озвучують найбільш неймовірні заяви, треба ділити навіть не на 2, а на 100», - говорить аналітик.

Відповідаючи на запитання про те, чи під силу спецпідрозділам МВС зачистити радикальні угруповання на «Майдані» швидко і малою кров'ю, Корнілов відповів досить неоднозначно.

«Я не фахівець із силових структур, і мені важко судити про бойовий дух та бойовий стан правоохоронців у цей момент. Сам «Беркут» неодноразово заявляв про те, що їм потрібно від півгодини до години, щоб зачистити весь центр Києва. Але вони не отримували такої команди. З іншого боку, ми чуємо заяви про те, що опозиціонери організують гідний опір і триматимуться, і так далі. При цьому повторюся, що ми бачили події вівторка, коли «Беркут» підійшов до Жовтневого палацу, який був не погано укріплений протягом останніх декількох тижнів, і який охороняли найбільш досвідчені ультраси, котрі найбільше хваляться своєю бойовою підготовкою. У підсумку вони залишили палац навіть без опору», - зазначив директор Центру євразійських досліджень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439