Перемир'я не було порушено. Воно просто набуло чинності в односторонньому порядку - з боку «Беркуту» і влади. Тепер можуть бути застосовані відповідні заходи. Такої точки зору дотримується керівник Інституту української політики Кость Бондаренко.

Політолог стверджує, що наразі парламентська опозиція і радикальні угруповання, що діють на «Майдані», - абсолютно різні сили. Саме з цієї причини перемир'я не відбулося.

«Опозиція і радикали - дві різні сили. І якщо опозиція пішла на перемир'я, то радикали не підтримали його. У цій ситуації перемир'я просто не набуло чинності. «Правий сектор» ще вчора ввечері заявив, що не визнає перемир'я», - говорить Бондаренко.

Відповідаючи на запитання про відповідальність Арсенія Яценюка за дані ним обіцянки щодо припинення бойових дій до ранку 20 лютого, Бондаренко зазначив, що «на Яценюку лежить відповідальність за те, що він, не контролюючи Майдан, представляє себе лідером Майдану».

«Перемир'я набуло чинності в односторонньому порядку. Воно вступило в силу з боку беркутівців і з боку влади», - додав експерт.

Бондаренко констатує, що за фактом вчора були народжені дві порожні форми, які досі не наповнені реальним змістом.

«Перша форма - антитерористична операція, коли було сказано «А», але не було сказано «Б», і друга - перемир'я, при якому також було сказано «А», але не було сказано «Б», - сказав політолог.

На думку аналітика, владі потрібно застосувати відповідні заходи і навести порядок.

«Все-таки навести порядок треба, оскільки на руках у радикалів вже 1000 одиниць бойової зброї. Питання полягає тільки в тому, що в даному випадку потрібно використовувати всі методи сповіщення, звернутися до всіх посередницьких місій європейських та інших структур. І лише після цього можуть бути застосовані відповідні заходи», - вважає керівник Інституту української політики.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302