Республіка Білорусь стурбована загостренням ситуації в Україні, що призвело до людських жертв. Про це йдеться в опублікованій заяві Міністерства закордонних справ Білорусі.

«Ми вважаємо неприпустимими радикальні, протиправні методи вирішення внутрішньополітичних розбіжностей. Не можна не звернути увагу на те, що під час оцінки драматичних подій, що відбувалися в Україні в останні місяці, країни Заходу неодноразово підкреслювали «мирний» характер акцій протесту і не хотіли помічати незаконного захоплення адміністративних будівель, використання демонстрантами в зіткненнях з міліцією «коктейлів Молотова», а також вогнепальної зброї», - йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що така позиція «межує, по суті, з потуранням радикалізму та екстремізму, зіграла свою негативну роль в ескалації насильства».

«Підходи, які застосовуються щодо подій в Україні, разюче відрізняються від тих оцінок, що звучать у зв'язку з протестними акціями в інших європейських країнах, де правоохоронним органам доводиться застосовувати силу для наведення правопорядку», - сказано в заяві.

У МЗС наголосили, що Білорусь послідовно виступає за врегулювання української політичної кризи мирними засобами, за безумовного дотримання конституційних норм права і без зовнішнього втручання.

«Висловлюємо сподівання на швидку стабілізацію ситуації в Україні», - зазначили в МЗС Білорусі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258