Міністерство доходів і зборів заявляє про крадіжку частини серверного обладнання на Івано-Франківській митниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

«О 23:50 19 лютого до приміщення Івано-Франківської митниці наблизилася значна група осіб, орієнтовно 300 осіб, 50 з яких зайшли в приміщення митниці з вимогою припинити роботу щодо митного оформлення товарів. При цьому протестувальники висунули вимогу вилучити серверне обладнання митниці і погрожують у разі невиконання їхніх вимог підпалити будівлю», - повідомили в Міндоходів.

У міністерстві зазначили, що протестувальники представилися «Правим сектором», увійшли в приміщення серверної кімнати й вилучили окремі блоки серверного обладнання, що спричинило перебої в роботі митниці щодо оформлення товарів. Будівля та інше майно не пошкоджені.

О 1:00 протестувальники залишили митницю, після чого за викликом прибула міліція і здійснювала відповідні процесуальні дії.

Міндоходів підкреслює, що у приміщеннях регіональних представництв митниці знаходяться виключно поштові сервери та маршрутизатори. Сама система повністю автономна і знаходиться на захищених серверах у приміщенні центрального апарату міністерства в Києві.

У Міндоходів запевнили, що вилучення серверів у регіонах не дає ніякого доступу до баз даних, і підкреслили, що робиться все можливе, щоб відновити роботу Івано-Франківської митниці в нормальному режимі. З урахуванням сформованої ситуації, суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, які користувалися послугами Івано-Франківської митниці, попросили тимчасово переорієнтувати вантажі для їх оформлення в зоні діяльності інших митниць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210