Запевнення опозиційних лідерів про необхідність перемир'я і повернення до діалогу виявилися лише маневром для затягування часу. Про це заявляють в Адміністрації Президента України.

«Використовуючи вогнепальну зброю, радикально налаштовані мітингувальники з Майдану 20 лютого о 9:00 почали наступ на правоохоронців, незважаючи на оголошене перемир'я. Запевнення опозиційних лідерів про необхідність перемир'я і повернення до діалогу виявилися лише маневром для затягування часу та мобілізації, озброєння бойовиків з Майдану», - йдеться в повідомленні.

В АП зазначили, що всі спроби влади щодо налагодження діалогу і мирного врегулювання конфлікту бойовиками проігноровано. «Вони перейшли в наступ. Діють організованими збройними групами, які використовують вогнепальну зброю, в тому числі снайперські гвинтівки, на влучення. Натомість правоохоронці не озброєні і використовують виключно спецзасоби. Кількість загиблих і поранених правоохоронців йде на десятки», - йдеться в повідомленні.

В Адміністрації запевнили, що для припинення кровопролиття і протистояння використовується всі заходи.

Нагадаємо, протистояння між мітингувальниками в Києві та правоохоронцями почалося 18 лютого. 19 лютого спостерігалося відносне перемир'я. Ввечері влада та опозиція домовилися про перемир’я в країні.

Однак сьогодні, 20 лютого, протистояння знову загострилося. Мітингувальники знову зайняли Жовтневий палац, Європейську площу і Грушевського.


Станом на 06.00 четверга, за даними МОЗ, у ході протистоянь загинуло 28 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

439