Радикали та опозиція ніколи не дотримувалися перемир'я. Сьогоднішніми подіями вони вкотре продемонстрували західним гостям, що війну можна зупинити тільки капітуляцією Януковича. Такої точки зору дотримується директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Радикали продемонстрували, що вони не зупиняться, що ніяка компромісна позиція їх не влаштує. Щоправда, тепер лідери опозиції вони розповідатимуть, що порушила перемир'я влада. Але, просто смішно все це слухати. І при цьому сумно. Вони просто називають чорне білим, вони кричать про те, що влада вбиває людей. Але у всій світовій практиці відомо, що за смерті відповідальність несе та сторона, що нападає, а не та, яка захищається. Ми бачимо, що нападає Майдан і саме він розпочав активні дії», - каже Погребинський.

Політолог стверджує, що насправді ніхто з радикалів не припиняв бойових дій.

«Всі розмови про перемир'я, які звучали з трибуни Майдану, вони були антуражем на тлі виготовлення пляшок із запальною сумішшю. Тому не було ніякого перемир'я, ніякого перемир'я вони не потерплять. Їм потрібна голова на блюді Януковича. І вони тиснутимуть до кінця», - каже аналітик.

Погребинський не може відповісти на запитання, чому влада здала центр міста бойовикам.

«Що зараз не зрозуміло, так це те, що влада звільнила центр міста. Для чого - для погромів чи для наведення порядку? Поки це незрозуміло. Але є дуже велика небезпека, що зараз центр міста буде занурений у погроми», - прогнозує директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209