Суд заарештував на 15 діб одинадцять учасників вчорашньої акції поблизу Академії внутрішніх військ у Харкові за порушення громадського порядку.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області.

«Стосовно 11 затриманих були складені адміністративні протоколи за ст. 185 Кодексу про адміністративні правопорушення, за яким судом було винесено постанову про адміністративний арешт останніх строком на 15 діб. Наразі слідчі дії тривають», - наголошується в повідомленні.

У МВС нагадали, що окремі особи заблокували в'їзд і виїзд транспорту з території навчального закладу, а також розпилили серед учасників заходу сльозогінний газ.

Цю подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, порушено кримінальну справу за ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України. Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк до 2 років.

У рамках відкритого кримінального провадження працівники міліції затримали на місці події 12 осіб - найбільш активних учасників заходу.

Всі вони були доставлені до Червонозаводського райвідділу міліції для надання відповідних пояснень.

Як повідомляв ForUm, за фактом порушень громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України у Харкові відкрито кримінальне провадження. 19 лютого міліція затримала сімох осіб за підозрою в груповому порушенні громадського порядку біля будівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208