У рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом пожежі на території заводу «Хартрон» у Харкові з'явилося ще троє підозрюваних. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Повідомляється, що ще трьом особам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей).

Як повідомив начальник управління прокуратури області Артем Степанов, серед підозрюваних - безпосередній власник поверхів, де сталося займаня, директор «Харківської ювелірної фабрики» та інженер фірми «Даймонд-Консалтинг». Наразі вирішується питання про обрання для них запобіжного заходу.

У розслідуванні обставин пожежі задіяно 7 процесуальних керівників з числа працівників прокуратури області та 20 слідчих міліції. Допитано 400 свідків. Проведено низку експертиз, деякі - ще тривають.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 січня на території заводу «Хартрон» у Харкові виникла пожежа в п'ятиповерховій виробничій будівлі, приміщення якої орендує приватне підприємство «Харківська ювелірна фабрика». Внаслідок пожежі загинуло 8 людей, ще 22 були врятовані. 7 постраждалих були направлені в лікарню швидкої допомоги.

Керівнику підприємства, на якому сталася пожежа, направлено повідомлення про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей).

За клопотанням слідчих і процесуальних керівників Київський районний суд Харкова виніс рішення про затримання підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом пожежі на ювелірній фабриці з метою доставки його в суд для вирішення питання про обрання запобіжного заходу.

Підозрюваного у справі за фактом пожежі на ювелірному заводі в Харкові оголошено у розшук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179