З Будинку профспілок у Києві, де в ніч на середу, 19 лютого, почалася пожежа, пожежно-рятувальними підрозділами врятовано 41 людину, повідомляє прес-служба столичного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Всього з Будинку профспілок врятовано 41 людину, яка перебувала на 3-9 поверхах будівлі. Постраждалих і загиблих не виявлено», - підкреслили у відомстві.

Зазначається, що через складну ситуацію в центрі Києва під'їзд до будівлі був неможливий. Перші пожежно-рятувальні підрозділи змогли прибути на місце о 1:33 через проїзд по вул. Михайлівській.

На момент прибуття рятувальників вогнем уже були охоплені з 3 по 9 поверхи будівлі.

Частина техніки була передислокована з вул. Михайлівської на вул. Хрещатик, звідки і здійснювалося гасіння пожежі.

«Також існувала загроза розповсюдження вогню на готель «Хрещатик», але завдяки оперативним та злагодженим діям вдалося врятувати будівлю», - повідомляє прес-служба.

Унаслідок пожежі частково виникли провали перекриття між 4 і 5 поверхами, а також між 6 і 7 поверхами. На цей момент рятувальники обстежили частину будівлі з вул. Хрещатик з 1 по 8 поверхи.

У будинку з боку вул. Костьольної, ймовірно, через підпали, постійно виникають нові осередки пожежі, тому роботи з гасіння тривають.

Головне управління ДСНС у Києві звертається до громадян з проханням не перешкоджати рятувальникам у гасінні пожежі і виконанні своїх професійних обов'язків.

Як повідомляв ForUm, пожежа в Будинку профспілок почалася у вівторок, 18 лютого, близько 22:00. У середу вдень пожежа посилилася.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245