Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України тимчасово заборонила ввезення сприйнятливих до африканської чуми свиней (АЧС) тварин і продукції з Польщі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Згідно з повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро від 17 лютого 2014 р. зареєстровано захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) на території Республіки Польща. Враховуючи сказане, розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України В. Горжеєва тимчасово забороняється ввезення сприйнятливих до АЧС тварин, продукції, сировини та репродуктивного матеріалу з них із Республіки Польща в Україну», - йдеться в повідомленні.

Підконтрольні державній службі ветмедицини вантажі, які вийшли з Польщі до 17 лютого, пропускаються в звичайному режимі.

Ввезення з цієї країни інших вантажів, підконтрольних державній службі ветмедицини, проводиться згідно з ветеринарними вимогами щодо імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Як повідомляв ForUm, у Луганській області в січні був зафіксований перший цього року випадок африканської чуми свиней. 18 лютого був зафіксований четвертий випадок зараження дикого кабана АЧС.
У зв'язку з цим Держветфітослужба ввела заборону на вивезення з трьох сіл Луганської області - Комишне, Колесниківка, Юганівка - живих свиней, свинини і продукції з неї.

РФ обмежила постачання продукції тваринництва з Луганської області через АЧС, Білорусь ввела заборону на постачання свинини з Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267