Слідчі органів внутрішніх справ зареєстрували майже 40 кримінальних справ, пов'язаних з масовими заворушеннями в Україні, повідомили в прес-службі міністерства.

«Це стосується як столиці, так і регіонів. З них у Києві зареєстровано 24 кримінальні провадження. Зокрема, за умисні вбивства, організацію масових заворушень, посягання на життя співробітників правоохоронних органів. Поряд із цим відкриті провадження за фактами захоплення адміністративних будівель, вчинення масових заворушень і підпалів органів влади у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській областях», - йдеться в повідомленні.

Так, у правоохоронні органи доставлено 77 осіб, 59 із них уже затримано процесуально. Наразі вирішується питання про затримання ще 10 осіб, які скоїли кримінальні правопорушення.

«На жаль, маємо 26 осіб, які загинули під час сутичок. 10 із них правоохоронці, 15 - цивільні особи. Деякі з них мають вогнепальні поранення, у переважній більшості це сліпі поранення. Можна стверджувати про те, що вони зроблені з переробленої вогнепальної зброї. Можливо, постріли були в натовпі. Міліція встановлює обставини скоєння кримінальних правопорушень і з'ясовує, хто до них причетний», - йдеться в повідомленні.

Міліцією вилучається зброя, яка залишається зловмисниками при спробі уникнути кримінальної відповідальності. Наразі її досліджують, в тому числі перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів.
Нагадаємо, 18 лютого Верховна Рада не зареєструвала постанову про повернення Конституції в редакції 2004 року, на чому наполягала опозиція. Після цього в Києві відновилися вуличні заворушення. Їхніми жертвами в ніч на середу стали не менше 26 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192