У Кремлі поки не дають відповіді про можливість надати Україні другий транш кредиту в цей момент, передає «Інтерфакс».

«Очевидно, у ситуації, коли екстремісти влаштовують те, що відбувається в Україні, врегулювання саме цієї ситуації є пріоритетом», - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на запитання журналістів про надання другого траншу кредиту, він сказав: «Нічого поки не можу з цього приводу сказати».

Раніше, 17 лютого, глава російського Мінфіну РФ Антон Силуанов заявив, що цього тижня придбає наступний транш єврооблігацій України на два мільярди доларів.

Як повідомляв ForUm, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича та Володимира Путіна 17 грудня було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Президент України Віктор Янукович заявив, що кредит, запропонований Україні Російською Федерацією, більш вигідний, ніж пропозиція Міжнародного валютного фонду.

24 грудня Національний банк України отримав перший транш кредиту у розмірі 3 млрд доларів у рамках наданих 15 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

831