Інформація про передислокацію частин і підрозділів Збройних сил України для відтиснення мітингувальників у Києві не відповідає дійсності. Про це йдеться у заяві прес-служби Міністерства оборони України.

«У зв'язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в країні, з метою недопущення розкрадання озброєння, боєприпасів та іншого військового майна Збройних сил України проводяться заходи щодо посилення охорони військових арсеналів, баз, складів та інших військових об'єктів», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначили, що особовий склад охорони планується посилити військовослужбовцями з'єднань і частин високомобільних десантних військ.

Нагадаємо, 18 лютого у Києві в районі вулиць Інститутської, Шовковичної, Маріїнського парку, Арсенальної площі сталися сутички учасників протесту зі співробітниками спецпідрозділу «Беркут» і міліцією.

Пізніше силовики прорвали барикаду на Грушевського і перекрили Європейську площу. Також вони відтіснили протестувальників з вул. Інститутської до Майдану Незалежності.

Близько 20.00 протистояння між мітингуючими і правоохоронцями розпочалося на Майдані Незалежності. Протестувальникам вдалося вистояти ніч.

За інформацією МОЗ, унаслідок сутичок загинуло 25 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516