Президент України Віктор Янукович оголосив 20 лютого днем жалоби у зв'язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень. Про це йдеться в указі Президента №82 від 19 лютого 2014 року.

«У зв'язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень в Україні постановляю:
1. Оголосити в Україні 20 лютого 2014 року днем жалоби.
2. У день жалоби на всій території України:
приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій;
відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни в програми теле- і радіопередач», - йдеться в тексті указу.

Нагадаємо, 18 лютого у Києві в районі вулиць Інститутської, Шовковичної, Маріїнського парку, Арсенальної площі сталися сутички учасників протесту зі співробітниками спецпідрозділу «Беркут» і міліцією.


Пізніше силовики прорвали барикаду на Грушевського і перекрили Європейську площу. Також вони відтіснили протестувальників з вул. Інститутської до Майдану Незалежності.

Близько 20.00 протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями розпочалося на Майдані Незалежності. Протестувальникам вдалося вистояти ніч.

У Києві внаслідок сутичок протестувальників та правоохоронців загинуло 25 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458