Проведення всеукраїнського референдуму невигідно зовнішнім силам, від імені яких діють опозиційні лідери, з тієї причини, що в разі обрання народом відмінного від заданого ними курсу вони не зможуть змінити ситуацію. Таку думку висловив російський політичний і громадський діяч, письменник Микола Стариков.

Стариков підкреслив, що, аналізуючи ситуацію в Україні, необхідно відокремлювати політиків від політиканів.

«Думаю, мало хто сьогодні, навіть ті, хто не відчуває симпатії на адресу Януковича і Партії регіонів, реально вважає, що Тягнибок, Кличко та Яценюк - це політики. Я маю на увазі, політики з великої літери - самостійні, котрі продумують кроки і діють в інтересах своєї батьківщини. Якщо так поставити запитання, думаю, багато людей погодиться з цим твердженням. Тобто, перед нами політикани, які просто з себе намагаються зображати політиків, а насправді - переслідують інтереси зовнішніх сил», - сказав Стариков.

На його думку, будь-яка сила не хоче себе обмежувати якими-небудь рамками, а результати референдуму в Україні будуть не на користь опозиції.

«Референдум - це річ, яка повинна виконуватися безпосередньо. Тобто, якщо народ України проголосував за входження до Митного союзу і за відмову від так званої євроінтеграції, вже жоден політик не зможе, по-перше, говорити від імені народу, по-друге, йти проти його волі. Тому, в цій ситуації опозиційні лідери не хочуть проведення такого референдуму. Просто тому, що його результати зв'яжуть їх, а точніше, ті іноземні держави, від імені яких вони виступають, по руках і ногах», - сказав експерт.

При цьому Стариков зазначив, що мета Євросоюзу - ринок України.

«Євросоюз хоче відкрити для себе ринок України для того, щоб знищити українську промисловість і створити для себе зону збуту своїх товарів. Для того, щоб забрати певну частину рівня життя і перекачати собі. Для Євросоюзу Україна є здобиччю, на зразок як людина є здобиччю для вампіра. Звідси і така істерика в ЄС, коли спільними зусиллями української та російської влади цього вампіра позбавили видобутку. Він розлючений, він готовий до активних дій», - сказав Стариков.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217