Уся відповідальність за події, що відбулися в столиці, повинна лягти на плечі безвідповідальних політиків. Про це заявив в.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко, повідомляє прес-служба МВС.

В.о. міністра внутрішніх справ України та члени колегії МВС висловили співчуття сім'ям всіх загиблих, а також вшанували хвилиною мовчання пам'ять працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час ліквідації масових заворушень у центрі Києва.

Захарченко підкреслив, що співробітники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ виконували свій обов'язок і віддали життя за встановлення миру і спокою в українському суспільстві. «Їхній приклад - це зразок служіння Присязі, даної на вірність Українському народові», - підкреслив він.

За словами глави МВС, від Міністерства охорони здоров'я України надійшла інформація про 13 загиблих. Частина з них також отримала вогнепальні поранення. Характер цих поранень говорить про те, що отримані вони зі зброї, яку правоохоронці вилучають у ці дні у екстремістів.

«Підкреслюю, що правоохоронці не застосовували вогнепальну зброю. Під час локалізації заворушень співробітники міліції були озброєні тільки спецзасобами для відстрілу еластичних куль», - підкреслив Захарченко.

В.о. міністра внутрішніх справ також додав, що неодноразово звертав увагу опозиційних політиків та іноземних дипломатів на те, що екстремісти на Майдані Незалежності мають вогнепальну зброю.

«Ми говорили про їхній радикальний настрій, про те, що вони готові і готуються до того, щоб застосовувати зброю. Уся відповідальність за ці події, що сталися, на мій погляд, повинна лягти на плечі цих безвідповідальних політиків», - підсумував Захарченко.

Нагадаємо, 18 лютого в районі вулиць Інститутської, Шовковичної, Маріїнського парку, Арсенальної площі сталися сутички між учасниками протесту зі співробітниками спецпідрозділу «Беркут» і міліцією.

Унаслідок масових заворушень у вівторок і в ніч на середу в Києві до дев'яти зросла кількість загиблих правоохоронців.

У МВС заявили, що під час охорони громадського порядку і локалізації масових безладів у центрі Києва співробітники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України не використовували вогнепальну зброю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

581