В Івано-Франківську відкрито кримінальне провадження за фактом захоплення обласної держадміністрації, повідомляє прес-служба МВС області.

«Дії правопорушників кваліфіковані за статтею Кримінального кодексу України, що регламентує відповідальність за захоплення державних або громадських будівель чи споруд», - йдеться у повідомленні.

18 лютого близько 50 громадян у масках на обличчях увірвалися в приміщення Івано-Франківської обласної державної адміністрації та захопили її. Правоохоронцям нападники пізніше пояснили, що хотіли погрітися.

Слідчі відкрили за даним фактом кримінальну справу за ст. 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України. Максимальна відповідальність за цією статтею передбачена у вигляді позбавлення волі на термін до шести років.

Нагадаємо, уперше протестувальники захопили будівлю обладміністрації в Івано-Франківську 24 січня. Кілька десятків активістів об'єднання радикальних партій та організацій захопили будівлю обласної державної адміністрації в Івано-Франківську повторно вчора, 18 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176