Європейський Союз не може втручатися у внутрішні справи України, українці мають самі вирішити гостру політичну кризу в країні , - вважає аналітик Open Europe з Великобританії Павло Свідліцкі ( Pawel Swidlicki).

За його словами, ЄС опинився зараз у дуже складній ситуації, оскільки став на сторону української опозиції, хоче вступу до ЄС. «Всі європейські лідери підтримують такі цілі. Але ЄС повинен бути обережним, щоб не надто втручатися у політичний процес в Україні. Цю справу повинні вирішити самі українці», - наголошує він і додає при цьому, що український уряд був обраний демократичним шляхом.

«ЄС треба бути дуже обережним із ситуацією в Україні. Найкраще, що він може зробити - це заохочувати діалог між урядом і поміркованою опозицією, щоб досягти якогось політичного прориву», - радить він.

При цьому Свідліцкі висловив стурбованість наростанням насильства в країні і вважає, що ультрарадикальні групи виступають проти вирішення конфлікту мирними переговорами і хочуть повалити владу силою. «Насильство наростає, тому що дуже довго було затишшя, і перспектив політичного прориву не було... Ультраправі групи, які хочуть повалити уряд силою, мають власну програму. Вони не хочуть політичного вирішення, до якого прагне більшість протестувальників. Праві групи хочуть вести власну боротьбу і нав'язати власне бачення України. Це бачення дуже відрізняється від уявлень проєвропейських протестувальників», - зазначає експерт.

«Опозиція в Україні не об'єднана. У ній присутні як проліберальні партії, так і ультраправі сили, які хочуть боротися з урядом за допомогою сили. Це показує, що якщо ЄС говорить про українську опозицію, він повинен бути дуже обережним. Адже це не єдина група» , - додає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169