Перший президент України (1990-1994 рр.) Леонід Кравчук вважає, що лідери опозиції повинні закликати мітингувальників припинити озброєне протистояння і не допустити застосування сили.

«Сьогодні просто жахлива ситуація. Вже її навіть не можна назвати політичною. Це вже протистояння, яке переростає у збройне повстання. Застосовується вогнепальна зброя, холодна зброя, люди втрачають не тільки віру в майбутнє, але і страх за життя. Я звертаюся з цим до лідерів: до Яценюка, Кличка, Тягнибока - закликати мітингувальників припинити збройне протистояння», - йдеться у заяві Кравчука, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, неприпустимим є те, що сила застосовується для примусу депутатів до голосування так, як хоче опозиція. «Це вже щось надзвичайне», - зазначив Кравчук.

Він також переконаний, що відповідальність за сьогоднішні події лежить на лідерах опозиції.

«Я попереджав, що терпіння не може бути вічним. Вже люди страждають від цього. Не допустіть сили. Я ще раз звертаюся до лідерів опозиції, сьогодні на них лежить вся відповідальність», - підкреслив Кравчук.

«Я кажу, давайте сядемо за стіл, давайте напишемо план дій, а паралельно будемо писати зміни і приймати нову Конституцію - парламентсько-президентську. Не можна зробити за один день те, що хочеться зробити. Може, ставиться завдання взяти владу силою? Так на силу буде сила», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, у районі вулиць Інститутської, Шовковичної, Маріїнського парку, Арсенальної площі сталися сутички учасників протесту зі співробітниками спецпідрозділу «Беркут» і міліцією.

Пізніше силовики прорвали барикаду на Грушевського і перекрили Європейську площу. Також вони відтіснили протестувальників з вул. Інститутської до Майдану Незалежності.

В.о міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Служби безпеки Олександр Якименко вимагають до 18.00 припинити безлади у центрі Києва, інакше будуть зроблені жорсткі дії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1106