У м. Харцизьку Донецької області на шахті ім. С.П. Ткачука (ДП «Шахтарськантрацит») двоє гірників загинуло, один - отруївся рудниковим газом, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.


За інформацією департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації, о 7:30 на ділянці внутрішахтного транспорту стало зле механіку 1970 року народження, згодом чоловік раптово помер на робочому місці.

«О 8.15 поблизу перемички південного кореневого відкаточного штреку виявлено без ознак життя гірника цієї ж ділянки, 1985 року народження. За попередніми даними, він отруївся рудничним газом», - наголошується у повідомленні.

Ще одного гірника підземного підприємства з ознаками отруєння рудничним газом доставлено в Центральну міську лікарню Харцизька. Його стан задовільний.

Обставини нещасних випадків розслідує спеціальна комісія вугільного підприємства.

Як раніше повідомляв ForUm, унаслідок аварії на шахті «Північна» Державного підприємства «Макіїввугілля», за попередніми даними, загинуло шестеро гірників.

Причиною аварії на шахті «Північна» (ДП «Макіїввугілля»), що сталася вчора, 17 лютого о 20.38 у м. Макіївка Донецької області, могло стати порушення техніки безпеки при проведенні робіт, не пов'язаних з видобутком вугілля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218