Робоча група з врегулювання політичної кризи в Україні звертається з вимогою припинити ескалацію конфлікту і збройне протистояння і негайно сісти за стіл переговорів. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявила член робочої групи, в.о. міністра юстиції Олена Лукаш.

За її словами, учасники робочої групи з врегулювання політичної кризи в Україні констатують порушення з боку лідерів опозиції досягнутих домовленостей під час переговорів.

«Протест, який ще вчора анонсувався опозицією як мирна акція, сьогодні розпочався відкритим збройним протистоянням екстремістів. Опозиція проігнорувала заклики Президента України Віктора Януковича і лідерів Європейського Союзу, США та Росії до мирного врегулювання конфлікту», - зазначила вона.

«Сьогодні лідери опозиції персонально відповідальні за новий етап загострення протистояння. Їхні дії поставили під загрозу громадянський мир і майбутнє України», - підкреслила Лукаш.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В.о міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Служби безпеки Олександр Якименко вимагають до 18.00 припинити безлади у центрі Києва, інакше будуть зроблені жорсткі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332