Міністерство закордонних справ України закликає іноземні держави і міжнародні організації до об'єктивних і неупереджених оцінок розвитку ситуації в Україні, очікує рішучого осуду з їх боку протиправних дій радикальних сил. З відповідною заявою виступив в.о. міністра Леонід Кожара.

«Закликаємо іноземні держави і міжнародні організації до об'єктивних і неупереджених оцінок розвитку ситуації в Україні, очікуємо рішучого засудження з їх боку протиправних дій радикальних сил», - йдеться у заяві.

В.о. міністра зазначив, що сьогодні, 18 лютого, радикальні сили у Києві та інших містах України, які видають себе за учасників мирних протестів, ініціювали новий нічим не виправданий спалах насилля і беззаконня.

«Так звані мітингувальники здійснюють збройні напади на будівлі органів державної влади, організовують підпали будинків, завдають тяжкі тілесні ушкодження співробітникам правоохоронних органів, застосовують вогнепальну зброю і закликають до цього інших громадян», - сказав Кожара.

Він наголосив, що ці протизаконні дії, які ставлять під загрозу життя і безпеку громадян України та конституційний лад у державі, вимагають від органів влади належної оцінки та адекватного реагування в рамках чинного законодавства з метою відновлення правопорядку.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцям

Протестувальники підпалили вантажівки, які перекривали вулиці.

Протистояння між прихильниками Партії регіонів та активістами Євромайдану відбулися також у Маріїнському парку.

За даними МВС, учасники заворушень застосували вогнепальну зброю. П'ятеро військовослужбовців внутрішніх військ отримали вогнепальні поранення.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381