Політолог Михайло Погребинський вважає, що опозиції доведеться взяти на себе відповідальність за постраждалих і покалічених під час сьогоднішніх акцій людей, адже вони закликали мітингувальників на мирний протест.

«Треба сказати, що представники опозиції закликали на мирний протест і повинні взяти на себе відповідальність за покалічених людей сьогодні. Учора в програмі на ICTV Соболєв сказав, що це буде виключно мирний протест, все буде мирно. Соболєв повинен понести за це особисту відповідальність. І те, що можна було не сумніватися, що заклик піти під парламент призведе до того, що ми зараз бачимо», - вважає експерт.

У зв'язку з цим експерт вважає, що парламентська більшість має прийняти рішення про позбавлення депутатської недоторканності лідерів опозиції та розпочати розгляд справи про спробу захоплення влади незаконним шляхом, повідомляє «УНН».

«І вони повинні відповідати за це публічно. А ті, хто сьогодні кийками бив людей, знущалися над міліціонерами, захоплювали приміщення, підпалювали і т.д., вони просто повинні розглядатися як злочинці, має бути кримінальне розслідування і вони повинні відповісти за це. Але все це в тому випадку, коли це закінчиться якимось чином у рамках цього безладу. Якщо свавілля триватиме, то країна буде занурюватися в хаос», - сказав Погребинський.

На думку політолога, насправді йдеться про повномасштабний бунт, «в якому слово №1 належить найбільш радикально налаштованій частині Майдану, котра фактично прикрилася гаслами так званої помірної опозиції».

«Відсьогодні можна вважати, що ніякої помірної опозиції в Україні немає. Є просто радикали, які прикриваються тими парламентськими балакунами, які ні за що не відповідають, нічого не контролюють. Тому йдеться просто про масштабний бунт з дуже великою кількістю не просто травмованих, я не виключаю, що тут будуть справжні жертви», - вважає Погребинський.

Він зазначив, що влада не може демонструвати толерантність до бандитизму.

«Очевидно, що влада від цього програє і програє вона також не лише тим, що окупує її офіси і демонструє всьому світу нездатність захищатися, але вона також втрачає підтримку серед своїх прихильників, які не можуть зрозуміти, чому так відбувається. У влади є величезний потенціал спецпідрозділів, внутрішніх військ - вони власне не можуть зупинити безлад на вулицях», - вважає політолог.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

Протестувальники підпалили вантажівки, які перекривали вулиці.

Протистояння між прихильниками Партії регіонів та активістами Євромайдану відбулися також у Маріїнському парку.

За даними МВС, учасники заворушень застосували вогнепальну зброю.

П'ятеро військовослужбовців внутрішніх військ отримали вогнепальні поранення, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272