Дії протестувальників, які у вівторок, 18 лютого, у Києві захопили приміщення Центрального будинку офіцерів Збройних сил України, є незаконними і повинні бути негайно припинені. Про це йдеться у заяві Управління преси та інформації Міністерства оборони України.

Як зазначили в оборонному відомстві, Центральний будинок офіцерів є військовою частиною, підпорядкованою Міноборони України. Діяльність установи регламентована відповідним законодавством.

«Центральний будинок офіцерів здійснює свою діяльність в інтересах військовослужбовців, працівників Збройних сил України, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей», - йдеться у повідомленні.

Керівництво Міноборони неодноразово заявляло про неможливість втягування Збройних сил України в політичний конфлікт.

Однак своїми діями щодо захоплення військової частини ЗС України протестувальники провокують відповідне реагування з боку Міноборони.

«Керівництво Міністерства оборони вимагає від протестувальників негайно звільнити Центральний будинок офіцерів Збройних сил України і надалі утриматися від дій, які мають провокаційний характер і можуть призвести до загострення ситуації», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцям

Протестувальники підпалили вантажівки, які перекривали вулиці.

Протистояння між прихильниками Партії регіонів та активістами Євромайдану відбулися також у Маріїнському парку.

За даними МВС, учасники заворушень застосували вогнепальну зброю. П'ятеро військовослужбовців внутрішніх військ отримали вогнепальні поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163