Опозиція не контролює вулицю, не контролює Майдан. У той час, поки опозиція у Верховній Раді домовлялася про одні умови, Майдан, не чекаючи результатів, почав переходити в наступ, відновлюючи бойові дії в Києві. При цьому учасники силового протистояння озброєні бойовою зброєю й атакують вже не лише урядові будівлі, але і звичайні офіси, в яких знаходяться невинні люди. Такі дії можуть призвести до введення надзвичайного стану в місті, прокоментував ситуацію у центрі Києва керівник Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Вже є заяви, що представники радикального крила Майдану, які почали сьогодні конфлікт у центрі Києва, використовують бойову зброю. У результаті, таким чином, може бути спровоковано серйозне силове й збройне протистояння і, я думаю, сьогодні вже мова йде не про виконання попередніх домовленостей, а про початок пошуку нових і, можливо, вже не стільки з опозицією, скільки з іншими представниками Майдану, які сьогодні контролюють вулицю.

Коментуючи силове протистояння у центрі Києва, Бондаренко зазначив, що подібні дії з боку активістів можуть призвести до введення надзвичайного стану.

«Те, що збройні активісти штурмують будівлі, в тому числі і громадські, приватні офіси та житлові будинки, і перелякані працівники офісів вистрибують з вікон, свідчить, що є ймовірність введення надзвичайного стану в місті, і ймовірність переходу до більш серйозних форм наведення порядку, таких як введення військ до Києва і так далі. Подібні заходи ні до чого доброго не призведуть, оскільки конфлікт у такому випадку прийме більш затяжну форму, і мирними способами його вирішити вже буде не можна», - зазначив Бондаренко.

При цьому він підкреслив, що влада до кінця намагалася не застосовувати силові методи і досі намагається знайти більш-менш мирний спосіб, хоча миром тут вже не пахне.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309