Міністерство закордонних справ закликає міжнародних партнерів України утриматися від спроб впливу на склад та формування нового уряду країни.

Про це в ході брифінгу сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, коментуючи заяву Державного департаменту США від 14 лютого про необхідність формування в Україні широкого технічного уряду.

«Ми взяли до відома заяву Держдепартаменту США... Разом із тим, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів України, в тому числі і США, утриматися від спроб впливу на склад та формування нового уряду України», - цитує Перебийноса «УНІАН».

За його словами, ці питання - виключно внутрішня справа України, і вони будуть вирішені у правовому полі із дотриманням усіх демократичних принципів.

Нагадаємо, офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Олександр Лукашевич заявив, що США, прикриваючись закликами не заважати вільному вибору народу України, на ділі намагаються нав'язати «західний вектор» її розвитку як «єдино правильний», диктуючи владі суверенної країни, як і що їм слід робити.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457