У 2014 році Міністерство аграрної політики та продовольства продовжить сприяти дерегуляції підприємницької діяльності, зокрема в сільськогосподарському виробництві. Це питання перебуває на особистому контролі в.о. міністра Миколи Присяжнюка.

Зокрема, на вчорашній апаратній нараді відомства йшлося про необхідність скорочення кількості перевірок, що здійснюються Державною інспекцією сільського господарства. Крім того, мова йшла про обґрунтованість позапланових перевірок, які проводять інспектори ЦОВ.

«Завдання щодо дерегуляції підприємницької діяльності перед Міністерством поставив Президент України. Тому це питання перебуває під особистим контролем Присяжнюка. І щороку ми працюємо над цим завданням. Зокрема, дуже важливо скорочувати кількість позапланових перевірок. А якщо вони й проводяться, то вони мають бути обґрунтованими», - зазначив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.

На нараді йшлося про роботу Держсільгоспінспекції, а саме про перевірки суб'єктів господарювання. Так, у 2013 році фахівці відомства провели близько 12 тисяч планових перевірок, а це на 4 тисячі, або на 25% менше, ніж у 2012 році. Що стосується позапланових перевірок, то минулого року їх пройшло 22 тисячі, а у 2012-м - 39 тисяч.

«Багато позапланових перевірок зумовлені неоднозначним трактуванням низки питань законодавства, особливо в сільських населених пунктах. Більше половини перевірок відбуваються у зв'язку зі зверненнями юридичних та фізичних осіб з приводу порушення їхніх прав. Переважно, ці перевірки стосуються невеликих об'єктів, питань власності, паїв, інших порушень прав на селі. У зв'язку з цим колегія Держсільгоспінспекції вирішила активізувати роботу гарячої лінії, зробити виїзні пункти, щоб вирішувати ці питання оперативно та на місцях. Крім того, підставою для перевірок можуть бути звернення правоохоронних органів, прокуратури та інших органів влади», - зазначив заступник голови Держсільгоспінспекції Юрій Марчук.

У свою чергу, Бісюк наголосив, що необхідно, щоб усі перевірки були результативними, а не проводилися тільки для звітності, а кількість позапланових перевірок була максимально обмеженою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196