Упродовж цього пленарного тижня стане зрозуміло, який уряд сформує опозиція – «тіньовий» або реальний. Про це в коментарі Forum'у заявив заступник голови фракції ВО «Батьківщина» у парламенті Сергій Соболєв.

Так, відповідаючи на запитання, чи почалося вже формування «тіньового Кабміну», про що заявляв голова фракції Арсеній Яценюк, Соболєв відповів, що це питання передчасне. «Давайте почекаємо, чим закінчиться ця пленарний тиждень, і будемо предметно говорити. Від того, яким шляхом ми підемо, залежить відповідь», - сказав він.

Соболєв зазначив, що є два варіанти розвитку подій. «Існує дві схеми: або це опозиційний уряд, або ми будемо в опозиції до уряду», - сказав він.

За його словами, у разі повернення до Конституції в редакції 2004 року, передачі всієї повноти влади Кабінету Міністрів України, опозиція погодиться сформувати КМУ й очолити його. Якщо ні - опозиція сформує так званий «тіньовий Кабмін». «Зараз не може бути призначений прем'єр та уряд в принципі. За два місяці він повинен зрозуміти, де у нього ресурс для проведення реформ, є у нього більшість у парламенті, чи готовий він голосувати за непопулярні, але необхідні рішення», - додав він.

Нагадаємо, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зі сцени Майдану відмовився від запропонованої Януковичем посади прем'єр-міністра.

«Янукович запропонував мені посаду прем'єра. Моя відповідь така: Я не купуюсь за посади, купуйте так своїх сподвижників. Ми чітко заявили, що ми домагатимемося скасування диктаторських повноважень Президента. Крім того, ми сформуємо опозиційний уряд Майдану, уряд народної довіри», - зазначив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155