Опозиційний уряд ще не сформований, тривають попередні консультації. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський.

«Зараз йдуть якісь попередні моменти, дуже попередні», - сказав він.

За словами віце-спікера, опозиція ще не обговорювала склад «тіньового Кабміну», а також те, якими будуть партійні квоти.

Кошулинський зазначив, що в разі створення «тіньового уряду» в Україні також діятимуть альтернативні органи місцевого самоврядування.

«Вони вже є - це Народні ради. Вони працюють, координуються між собою та з Києвом. Народна рада приймає рішення й надає свої рекомендації», - пояснив він.

Віце-спікер також вважає, що Захід надасть матеріальну допомогу і «тіньовому Кабміну».

«Виходячи з логіки, якщо європейці, а також США розробили «український» план, думаю, вони розуміють, що кошти, які вони виділили б економіці України, надаватимуться при розумінні, хто ними керуватимме», - заявив він.

На уточнююче запитання, чи може бути створений і тіньовий бюджет, Кошулинський відповів, що, швидше за все, ні, але можливий перегляд державного бюджету-2014.

Нагадаємо, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зі сцени Майдану відмовився від запропонованої Президентом Віктором Януковичем посади прем'єр-міністра.

«Янукович запропонував мені посаду прем'єра. Моя відповідь така: Я не купуюсь за посади, купуйте так своїх сподвижників. Ми чітко заявили, що ми домагатимемося скасування диктаторських повноважень Президента. Крім того, ми сформуємо опозиційний уряд Майдану, уряд народної довіри», - зазначив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143