Співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області викрили в отриманні неправомірної вигоди державного службовця - працівника червоноградського РАГС.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління міліції, жінка вимагала у місцевого мешканця 500 доларів за сприяння у прискоренні оформлення документів, необхідних для видачі дозволу на зміну імені. Також вона запевнила, що не інформуватиме про цей факт Держприкордонслужбу.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили гроші, передані чиновниці як неправомірну вигоду. Свою провину в скоєнні кримінального злочину вона повністю визнала.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Підготовка до злочину) і ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143